×

Titel

TextEen pretecho laten maken


Bij Villa Dorrestein kunt u tijdens de zwangerschap 2D-, 3D- en 4D-echo’s laten maken. Dankzij onze heldere echo’s kunt u uw kindje van heel goed van dichtbij bekijken. Vanaf acht weken zwangerschap kan er een echo worden gemaakt. Op deze manier kunt u als aanstaande ouder(s) alvast kennismaken met uw kindje. Naaste familieleden of vrienden kunt u meenemen naar Villa Dorrestein.

Professioneel en betrouwbaar
Onze echo’s worden afgenomen door Maartje van Villa Dorrestein. Zij heeft al 13 jaar ervaring als echoscopiste en is werkzaam geweest in diverse ziekenhuizen. Tevens is zij gespecialiseerd in zwangerschapsechoscopie. Zo kunt u met volle teugen genieten van deze bijzondere ervaring.

Echo aan huis op aanvraag
Het is mogelijk om op aanvraag thuis een echo te laten maken. Wij beperken ons hierbij wel tot adressen binnen de gemeente Zuidplas en de regio 010. Om een thuisafspraak te maken kunt u mailen naar: info@villadorrestein.nl.

Maak een afspraak voor een pretecho

De vroege echo

(tussen de 8-12 weken)


Na 8 weken zwangerschap kunt u een 2D-echo laten maken. Hierbij krijgt u ook het hartje te zien kloppen. Pas vanaf 15 weken mogen wij het hartje laten horen. Voor de beste beelden van een vroege echo, kunt u het beste met een volle blaas komen.

Maak een afspraak voor een pretecho

Het geslacht:
jongetje of een meisje?

(na 16 weken)


Na 16 weken is te zien of u een jongetje of een meisje krijgt. Tenminste: als ‘ie niet met de beentjes gekruist ligt. Mochten we het door de ligging niet goed kunnen zien, dan maken we een nieuwe (gratis) afspraak om het u alsnog te kunnen vertellen.

Maak een afspraak voor een pretecho

De 3D-/4D-pretecho

(tussen de 20-30 weken)


Voor de duidelijkste echo’s in 3D en 4D is het belangrijk dat er nog genoeg vruchtwater in de buik is. Vanaf week 30 neemt de hoeveelheid vruchtwater af. Bent u volslank, in verwachting van een tweeling of ligt de placenta aan de voorzijde van de buik, dan raden we u aan om nog voor de 26 weken te komen.
 
Het kan voorkomen dat uw kindje niet goed voor de echo ligt en zich “verstopt”. Dit gebeurt wanneer de baby achter de placenta met het gezichtje tegen de baarmoederwand aan of naar de rug van de moeder toe ligt. Of het kindje heeft de vuistjes voor het gezicht – of zelfs de voetjes. We begrijpen dat het jammer is als u het gezichtje niet goed kunt zien. In dat geval plannen we kosteloos een nieuwe afspraak.

Maak een afspraak voor een pretecho

Zwangerschapsstadia en pretecho's

  • Vanaf 5 weken is de zwangerschapsring zichtbaar in de baarmoeder. Het is nog te vroeg om het hartje te zien kloppen.
  • Vanaf 6 weken kunt u het hartje zien kloppen. Een vroege pretecho (2D) is nu mogelijk.
  • Vanaf 8 weken zwangerschap is uw kindje nog beter te zien.
  • Vanaf 16 weken zwangerschap kunnen we u vertellen wat het geslacht van uw baby is.
  • Vanaf 20 weken is het mogelijk om met een 3D- of 4D-echo het gezichtje goed in beeld te krijgen.

De 2D-/3D-/4D-pretecho

2D-echo
Op elk moment tijdens de zwangerschap is het mogelijk om een 2D echo te maken. U ziet uw kindje in zwart-wit bewegende beelden. U kunt de handjes en voetjes zien en zelfs zien of het kindje op dat moment duimt.

3D-echo
Een 3D echo is een stilstaand beeld van een levensechte weergave van uw kindje. Hierbij zijn duidelijke contouren zichtbaar van bijvoorbeeld de vingertjes, voetjes en het neusje en lipje.

4D-echo
U ziet ‘live’ wat uw baby doet: gapen, schoppen, draaien, duimzuigen, etc. Met een 4D-echo ziet u beweging én kleur.

Maak een afspraak voor een pretecho